Ortokuvaus

Teemme ortokuvauksia dronella ja yksimoottorisella lentokoneella, jonka pohjassa on ortokuvauksia varten tehty kuvausluukku. Lentokonekuvaukset tehdään 45 megapikselin Nikon D850-digijärjestelmäkameralla ja kiinteillä 35-50 mm:n objektiiveillä. Yleisimmät maastopikselitarkkuudet ovat 5-15 cm. Pystymme kuvaamaan tarvittaessa 25 cm:iin asti. Kuvaukset tehdään 80 %:n pitkittäispeitolla ja vähintään 60 %:n sivuttaispeitolla. Näillä kuvauspeitoilla saadaan koostettua hyvät ortokuvat, jotka kuvautuvat koko kuva-alalta mahdollisimman hyvin suoraan ylhäältä alaspäin. Toimimme Pirkkalan lentokentältä, josta on lyhyt matka monille kuvauskohteille. Ortokuvaus on hyvä keino saada reaaliaikaista tilannekuvaa tarvittavasta alueesta.

Ortokuvauksiamme käytetään mm. ympäristön seurantaan, pohjakarttoihin, alueiden suunnitteluun ja mallintamiseen. Kuvattavien alueiden koko voi olla muutamasta kymmenestä hehtaarista satoihin neliökilometreihin.

Yhden kuvauslentotunnin aikana pystymme kuvaamaan:
– noin 10 km2 alueen 5 cm:n maastopikselikoolla
– noin 25 km2 alueen 10 cm:n maastopikselikoolla

Teemme aineiston fotogrammetrisen laskennan omana työnämme. Laskentaan ja aineiston käsittelyyn käytämme Agisoft Metashape Pro ja GlobalMapper -ohjelmistoja. Aineisto voidaan toimittaa kaikissa yleisimmissä tiedostomuodoissa ja koordinaatistoissa sähköpostiin lähetettävällä latauslinkillä. Aineiston koostamiseen menee kuvauksen koosta riippuen muutamasta päivästä muutamiin viikkoihin.

Viime vuosina suorittamamme ortokuvausprojektit löytyvät referenssit-sivuilta.

Ortokuva Pori
Ortokuviamme käytetään mm. ympäristön suunnitteluun ja seurantaan
Tulvien ortokuvaus
Ivalojoen tulvien dokumentoinnin ortokuva
Orivesi ortokuva
Orivesi, ortokuvaus 5 cm:n maastopikselikoolla, kuvausalue 15 km2
Georeferoitua ortokuvaa on helppo käyttää suunnittelun apuvälineenä